Log på


Koncert med Den Danske Salmeduo

Jungshoved kirke sætter i 1000 års jubilæet fokus på salmesangen

Giv mig Gud en salmetunge..

Vi har en rig salmetradition i Danmark, og Jungshoved kirke sætter i forårets koncert fokus på salmesangen, der har lydt i såvel Jungshoved kirke som Roskilde Domkirke i over 1000 år. Fra de første kristne menigheder har fællessangen været en del af den religiøse praksis. Salmer taler til os i billeder, der åbner nye sammenhænge for os. Det gælder både Davids-salmerne i Det Gamle Testamente og de salmer vi har i Den Danske Salmebog, hvor især de fire store danske salmedigtere Kingo, Brorson, Grundtvig og Ingemann illustrerer at stor salmekunst også er stor poesi.

Koncerten torsdag d. 13. januar kl. 19 med Den Danske Salmeduo er en medrivende rejse gennem århundreders kirkemusik. Duoen laver stemningsfulde nyfortolkninger af danske salmer, i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer.

Den Danske Salmeduo består af Hans Esbjerg på klaver og Christian Vuust på saxofon og klarinet. Duoen har siden 1996 givet over 500 koncerter i kirker og på spillesteder, og har syv anmelderroste cd'er bag sig. Den røde tråd er de utrolig smukke og livskraftige salmer, som den danske musiktradition er beriget med - med melodier og harmonier enhver moderne komponist kan misunde. Mange af disse salmer har været en del af almindelige danskeres hverdag i hundreder af år. Med andre ord er salmerne danske klassikere, sange der bliver stående. Den Danske Salmeduo har lavet en række spændende nye bud på hvordan disse sange kan spilles - med respekt for det musikalske udgangspunkt og fornemmelse for den tekstlige baggrund.

Arrangement oversigt

Start dato Tor. d. 13. jan 19:00
Slut dato Tor. d. 13. jan 21:00
Tilmelding nej
Arrangør Jungshoved kirkes menighedsråd
Det foregår Jungshoved kirke

Kort over placering